tirsdag 19. januar 2010
Kunst i tekst som kulturverksted i Den kulturelle skolesekken
Prosjektet TEKSTIKUNST er utviklet i 2009 av billedkunstner Sissel Stangenes etter forespørsel fra Kunstnersenteret i Møre og Romsdal, Bjørnsonfestivalen, og Nesset kommune. I 2010 er prosjektet videreutviklet og tilrettelagt av Sissel Stangenes som Laugsprosjekt under tittelen KjenndinBjørnson, med Romsdalsmuseets bloggressurs som et viktig tilskudd www.kunstitekst.blogspot.com
Dette er et prosjekt som verbalt og visuelt blir til, når barn og unge, forankret i sin tid og i sin kunnskap, lærer å kjenne sin Bjørnson. Prosjektet handler om å bryte med det kjente og forventede.
Dette er møter mellom Bjørnstjerne Martinius Bjørnson, unge elever, og kunstnere i ulike klasserom. Med en felles problemstilling - hvem var du Bjørnstjerne, den gang du levde, og hva var det du ønsket å fortelle - gjennom dine tekster og ditt engasjement? Hva er det du ønsker at vi skal høre, se og forstå? Hva vil du med oss - i dag? Er vi, og vår samtid, noe for deg? Har dagens barn og unge noe å fortelle til deg? Er det viktig å ha mot til å egne meninger? Og å si sine meninger?
Kjenn din Bjørnson er et prosjekt der barn og unge bruker det digitale verktøy i sin skaping av et visuelt utrykk hvor form, design og kommunikasjon vektlegges, og som presenteres gjennom enkle animasjoner og monumentale arbeider relatert til vegg. Elevene skal arbeide med eksperimentell ordleik og skriftbilder visualisert gjennom verktøyet egendefinert powerpoint som er en form for enkel animasjon. Digitale verktøy er populære arbeidsredskap som de fleste elever kan litt om, og behersker.
Abonner på:
Innlegg (Atom)